Kopijservice

Kopijservice online

Kant-en-klare content voor bewonersblad, (digitale) nieuwsbrief, website en social media van woningcorporaties

Zoeken in artikelen

Artikelen

Op 1 juli 2015 is de nieuwe Woningwet ingegaan. Er is nogal wat veranderd voor woningcorporaties. Wat merkt u als huurder van de nieuwe wet?

Bij klusjes in en om het huis denkt u vast niet aan ernstige ongevallen. Maar het spreekwoord is waar: een ongeluk schuilt in een klein hoekje. Jaarlijks worden maar liefst 29.000 klussers op een spoedeisende-hulpafdeling behandeld. 

Wist u dat in Nederland gemiddeld 4.500 woningen per jaar afbranden? En dat daarbij ongeveer veertig mensen omkomen? Een rookmelder is zo’n gek idee nog niet.

Vanaf 1 januari 2016 zijn chemische bestrijdingsmiddelen tegen aanslag en onkruid op en rond bestrating verboden. Hoe komt u toch van ongewenst groen af?

Kijkt u uit naar de feestdagen, maar heeft u geen zin in alle stress die ermee gepaard gaat? Door het slim aan te pakken, bespaart u zichzelf een hoop kopzorgen. En geld. 

Voor velen het hoogtepunt van het jaar: Kerstmis. Met de kerstboom als stralend middelpunt. Waar komt die traditie van een versierde boom eigenlijk vandaan? Een korte geschiedenis van de kerstboom. Plus andere interessante en nuttige weetjes.

Willen ouderen actief deel blijven uitmaken van de samenleving, dan is veiligheid een voorwaarde. In dit artikel een aantal tips van www.politiekeurmerk.nl om de eigen veiligheid aan de deur en op straat te vergroten.

Veel huizen, oud en nieuw, hebben last van schimmel. Wat is schimmel eigenlijk? Hoe kom je eraan? En belangrijker: hoe kom je er vanaf?

In de wet is een aantal zaken vastgelegd rond het onderhoud van huurwoningen. De verhuurder moet het meeste uitvoeren, maar huurders hebben ook hun plichten. We zetten een aantal onderhoudswerkzaamheden op een rijtje, waarvoor u als huurder zelf verantwoordelijk bent.

De herfst is hét seizoen voor frisse boswandelingen om daarna gezellig bij de kachel aan het knutselen te gaan. Het bos vormt een schatkamer vol prachtige vormen die zomaar voor het oprapen liggen: herfstbladeren, takjes, beukennootjes, kastanjes, dennenappels, eikeltjes ... 

Page 10 of 10First   Previous   5  6  7  8  9  [10]  Next   Last   

Over deze site

Kopijservice Online biedt informatieve, vlot leesbare artikelen en een ruime keuze aan beeldmateriaal speciaal gemaakt voor bewonersbladen.

Onze abonnees kunnen artikelen, foto’s, cartoons, strips en puzzels onbeperkt downloaden en rechtenvrij plaatsen.

Wij 'verversen' Kopijservice Online minimaal vier keer per jaar met op huurders afgestemde artikelen en aansprekend beeldmateriaal.

 

Login

Login

Jool Hulstraat 1   -   1327 HB Almere   -   T. 036 530 77 00   -   E. info@kopijservice-online.nl

Copyright Nestas communicatie 2018   -   Powered by Idas B.V. Internet & ICT   -   Sitemap   -   Privacyverklaring   -   Inloggen